Mina böcker

Här presenterar jag några av de böcker jag skrivit. 

Klicka på bilderna av bokomslagen för att komma till förlagets bokpresentation.

Inte jag - dikter


Tycker du om dikter som de var skrivna förr, med rim och rytm? Tycker du om dikter som är skrivna med en tydlig ambition att bli förstådda? Då kanske denna lilla bok är något för dig. Den handlar om vår samtids individualism, vår oförmåga att ta ansvar för varandra. Den handlar om att se bort - och att se.


SAGT OM BOKEN


"Sandin är något stort på spåren när han så envist håller fast vid traditionen. Det känns kreativt och fräscht i många dikter.

(---)

Vad jag främst bär med mig från Inte jag är känslan av oförställdhet - allt är allvarligt och innerligt på riktigt. Jag gläds också av det gestaltade hoppet om att vi ska vara människor tillsammans. (...) Många av Sandins dikter påminner oss om detta basala som borde få vara grundbulten i alla mänskliga möten."

Michael Economou, poet och författare i Populär Poesi nr 46 2020


" Det är alltså såna här dikter som speglar likgiltighetens tyranni, som jag fastnat mest för i Sandins lyrikdebut. De är som sagt var rakt på sak och väldigt tydliga.
(---)
Hursomhelst är ”Inte jag” en intenstiv liten bok där jag kan känna författarens desperata rop eka ut till omvärden genom sidorna – Vakna upp!"

Nicko Smith, poet och recensentReligion och hår


Religion och hår handlar om hur olika religioner förhåller sig till hår. De flesta känner till att det finns regler och förbud, men vanligtvis känner man inte till hur många och hur detaljerade de är. Utöver alla regler och normer innehåller religionerna också facinerande berättelser där håret är viktigt, till exempel om den starke Simsons hår, Jesus långa lockar, Muhammeds hår, som sägs ha varit uppsatt i fyra flätor, och Buddha som alltid avbildas med hår trots att han själv var rakad. Det här en bok som vänder sig till en allmänintresserad läsare, en läsare som vanligtvis läser skänlitteratur men som villbryta av med något annorlunda, udda, lärorikt och intressant. Boken är dessutom snyygt formgiven, illustrerad och inbunden och är en omtyckt present.


SAGT OM BOKEN

"Boken har en vacker layout med en del bilder och är tydlig i sin struktur. Språket är korrekt och rättframt i sitt tilltal. Religion och hår vänder sig till en bred läsekrets och kan med behållning även läsas av ungdomar."

Magdalena Nordin - BTJhäftet


"Om du vill läsa lära dig något nytt och samtidigt läsa något med hög underhållningsfaktor då är det här en bok för dig. Språket är långt i ifrån tungt, varken torrt eller tråkigt. Sakligt men lättläst och med inlägg från författaren som (ofta lätt ironiskt) kommenterar texten  flyter läsningen på. Boken är faktiskt en riktig blandvändare."

Hanna Lindbom, recensent


"Populärvetenskap när den är som bäst. Som religionslärare/vetare/intresserad njuter jag i fulla drag av denna bok. Rekommenderas starkt om du är allmänt intresserad av religion. Lättillgänglig utan att göra avkall på innehållet." 

Fredrikgerman ger boken 5 av 5 på Bokus. 

Talrädsla i skolan


Denna bok är tillkommen ur en erfarenhet jag delar med många som är verksamma i skolan: allt för många elever lider av talrädsla. Faktum är att det kan vara så många som 15-20 procent av eleverna på högstadiet och gymnasiet som lider av talrädsla. Det betyder att de är betydligt mer oroliga och ångestbenägna än vad som kan anses normalt. Det betyder också att de är utsatta för stort lidande och obehag och att de på grund av detta förmodligen underpresterar i skolan. Med tanke på att talrädsla är möjligt att komma över är detta oerhört onödligt. Boken vänder sig främst till lärare och annan skolpersonal som önskar stötta och hjälpa elever med talrädsla. Även andra som söker mer inormation om ämnet torde ha stor nytta av boken. 


2019 belönades jag med Svenska Akademiens Svensklärarpris för mitt arbete med talrädda elever i skolan. 


SAGT OM BOKEN

"När jag får Daniel Sandins bok Talrädsla i skolan – att förstå och hjälpa elever som inte gillar att tala (2017) i min hand tänker jag, äntligen. Under en lång tid har jag saknat en bok som lyfter och problematiserar denna fråga. Talrädsla är stort. Det vet alla vi som dagligen möter elever i vår undervisning."

Jenny Edvardsson i Svenskläraren nr 3/2017Religion och hår finns också som ljudbok. Du hittar den via Storytel, BookBeat och på andra ställen där ljudböcker går att finna.